Περιπλάνηση στο «Νησί των μακάκων»

Ντοκιμαντέρ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αδελφότητα των λεόντων

Πρεμιέρα Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 21:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Brotherhood of Lions

Έτος: 2023

Επισκεπτόμαστε την περιοχή «Μαύρος Βράχος» στο καταφύγιο Μασάι Μάρα της Κένυας όπου θα παρακολουθήσουμε την ιστορία τριών θηλυκών λιονταριών. Τα λιοντάρια αυτά μεγάλωσαν εννέα μικρά που ήταν μόλις έξι εβδομάδων τον Σεπτέμβριου του 2017, και σήμερα παρακολουθούμε τη διαδρομή τους προς την ενηλικίωση σε διάστημα πέντε ετών. Η σειρά αφηγείται τη συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία της καθημερινής ζωής των νεαρών λιονταριών και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν καθώς μεγαλώνουν. Επίσης παρουσιάζει τις μάχες και τους θριάμβους τους ενώ αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα τραχύ και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Copyright © Ampersand

Αφιέρωμα: Πέμπτες αφιερωμένες στους προϊστορικούς γίγαντες

Κάθε Πέμπτη τον Αύγουστο από 21:00

Ακολουθήστε μας σε μια συναρπαστική περιπέτεια, σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο με τις σειρές «Ο Ατένμπορο και το νεκροταφείο των μαμούθ», «Αποκάλυψη: θηρία που εξαφανίστηκαν», «Η Οδύσσεια των ζώων» και πολλές ακόμα ενώ μεταφερόμαστε σε έναν κόσμο όπου φονικοί δεινόσαυροι, φάλαινες που περπατούν και τεράστια μαλλιαρά μαμούθ εξακολουθούν να περιφέρονται στον πλανήτη. Φανταστείτε ότι περπατάτε ανάμεσα σ’ αυτά τα πελώρια πλάσματα και παρατηρείτε από κοντά την καθημερινή ζωή τους… όμως θυμηθείτε, μην πλησιάσετε πολύ κοντά τους!

Copyright © Ampersand

Στα χνάρια του γιγάντιου μαμούθ

Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 21:00

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ ιστορία/ τεχνολογία

Πρωτότυπος τίτλος: In the Footsteps of the Giant Mammoth

Έτος: 2022

Με ηλικία πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια, το μαμούθ του Ντιουφόρτ είναι ένα σύμβολο του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι και ένας από τους μεγαλύτερους σκελετούς στον κόσμο. Έχοντας υποστεί τη φθορά του χρόνου, το γιγάντιο απολίθωμα χρειαζόταν άμεσα φροντίδα, γι’ αυτό έπρεπε να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί εκ νέου μετά από μια πλήρη αποκατάσταση, την οποία θα παρακολουθήσουμε βήμα προς βήμα. Το περίπλοκο αυτό έργο συνιστά επίσης μια ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο ζώο. Με τη βοήθεια μοναδικών γραφικών και χάρη στη γνώση που διαθέτει το μουσείο, το ντοκιμαντέρ αναπαριστά με ολοζώντανο τρόπο τον συναρπαστικό αλλά σχεδόν άγνωστο σε μας γίγαντα.

Copyright © Blue Ant Media

Το νησί των μακάκων

Πρεμιέρα Κυριακή 4 Αυγούστου στις 21:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Macaque Island

Έτος: 2023

Οι μακάκοι με τη μακριά ουρά είναι ένα από τα συνηθέστερα είδη άγριων ζώων που διαβιούν στη Σιγκαπούρη. Κάποιοι από αυτούς, όπως οι Χιλ Τρουπ, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στη ζούγκλα, άλλοι όπως οι Στριτ Τρουπ έχουν εξοικειωθεί με τη ζωή στους δρόμους και απολαμβάνουν μια ζωή με εύκολες απολαύσεις. Ο νέος αρχηγός των Χιλ Τρουπ είναι νέος, δυνατός και γεμάτος έξυπνες ιδέες, όμως η απειρία του και η ζωή στην πόλη μπορεί να έχει τραγικές γι’ αυτόν συνέπειες. Ο Ματνούρ, ο παλαίμαχος αρχηγός των Στριτ Τρουπ, είναι έμπειρος αλλά έχει και αδυναμίες, όπως την προτίμηση στο έτοιμο φαγητό, και την πεποίθηση ότι όλα τα μέλη της αγέλης του είναι απόλυτα πιστά σε αυτόν.

Copyright © ORF-Enterprise

Οπλές στον άνεμο

Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 21:00

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ περιβάλλον/ αποστολές

Πρωτότυπος τίτλος: Hooves in the Wind

Έτος: 2021

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την καινοτόμο και εντυπωσιακή εκτροφή αλόγων σε φυσικές συνθήκες στο οροπέδιο Μουράνσκα της Σλοβακίας και γνωρίζουμε τους ανθρώπους που φροντίζουν τα άλογα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν η άγρια φύση είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για τα ζώα και την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί το ίδιο και για εκείνους που φροντίζουν τα άλογα, αφού η ζωή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εντούτοις, οι εκτροφείς τους επέλεξαν να αφήσουν τις ανέσεις της ζωής και να αφοσιωθούν στα άλογα. Το κίνητρό τους πρέπει αναμφίβολα να είναι ισχυρό – για πολλούς το παιδικό τους όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αυτοί λοιπόν είναι εξίσου μοναδικοί με τα ζώα που φροντίζουν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *